Edinburg och slottsmiddag

En kväll blev vi bjudna på middag i en slottskällare. Dalhousie Castle grundades kring 1200-talet men av de äldsta delarna finns inte mycket kvar, det mesta är mycket nyare och byggt kring 1450. Först fick vi fördrinkar i biblioteket. Där fanns en lönndörr in till köket. Vad som var så hemligt med köket fick vi aldrig veta kanske vill vi inte veta. Maten var fantastiskt god, speciellt det blodiga köttet.

Dalhousie Castle har också sina spöken. Deras mest kända spöke är den första ägaren, Sir Alexander Ramsay som svalt ihjäl i fångenskap 1342. En annan är Lady Catherine som även kallas ”Lady Grey” och som oftast sett i källaren (där vi åt middag).

Många besökare har bevittnat spökerier. De har hört märkliga ljud, saker har flyttat på sig och de har hört fotsteg i sina rum om nätterna.